NOVA Talks om kunstig intelligens (15.11.23)

Torsdag 15. november 2023 inviterte vi til seminar om kunstig intelligens med mange spennende foredragsholdere i NOVA Studios. Høstens første tema var kunstig intelligens – et tema som angår og engasjerer oss alle.

Hva skjedde på kunstig intelligens seminaret?

Vi spurte, er du forberedt på fremtiden? Hvordan påvirker kunstig intelligens oss? Hva må norske ledere og beslutningstakere forstå når datateknologien i økende grad gir intelligent respons og maskinlæring åpner for helt nye muligheter?

På seminaret som var fullbooket fikk deltagerne svar på akkurat dette fra våre foredragsholdere. De fikk inspirasjon og innsikt til nytte i egen hverdag, og vi sørget for refleksjon til læring og ettertanke. Det ble også servert deilig frokost og lunsj i Lillestrøm Lobby. I pausene ble det mingling og nettverksbygging.

Hvem var foredragsholderne?

Vi samlet flere av landets mest spennende foredragsholdere på NOVA Talks. Vi hadde invitert ledere, eksperter, forskere, politikere og en filosof til å hjelpe oss med å forstå hvordan kunstig intelligens påvirker nærings- og samfunnsutviklingen. 

Dette er de som var på talkerstolen:

Inga Strümke, som er en norsk fysiker innen maskinlæring. Hun er forsker ved Institutt for datateknologi og informatikk ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet der hun arbeider med kunstig intelligens.

Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia og tidligerer Høyre politiker. Foredraget: Har norsk næringsliv sett mulighetene for bruk av kunstig intelligens?

Daniel Kohn, Kommersiell direktør fra Simplifai holdt foredraget: Kunstig intelligens – Hva er nå egentlig det, og hvilke muligheter gir teknologien som er tilgjengelig nå?

Jorunn Øyna har en Master i Innovasjon og teknologiledelse og jobber som Director Strategy and Consulting i Forte Digital. Hun holdt foredraget: Å ta i bruk ny teknologi – så lett, og så vanskelig. Hva kan vi lære av de som lykkes?

Tønnes Tønnes Frostad Nygaard, forsker fra Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI) med doktorgrad på robotteknologi, hadde med seg roboten Freke og hadde foredrag om den teknologiske utviklingen i forsvaret. Vi fikk se noen spennende eksempel på den teknologiske bruken i dag, men som vi ikke kan vise bilder fra.

Ingeborg Frøysnes Spesialrådgiver fra Finansforbundet, holdt foredraget:

Lotte Lundby Kristiansen og Tore Stokkebø, begge partnere i Halvorsen & Co, forklarte om fallgruvene som er viktig og unngå ved (økt) bruk av kunstig intelligens. Viktige tips og verktøy ble presentert.

Christoffer Hernæs, Chief Digital Officer (CDO) at Skanska / Direktør Skanska Digital, han hold foredraget: Hvorfor er kunstig intelligens et viktig satsningsområde for Norges største prosjektutvikler- og entreprenørkonsern?

Pål Nisja-Wilhelmsen, direktør i Nettavisen tok opp temaet hvilke dilemma skaper kunstig intelligens for oss og fortalte om egne erfaringer.

Siv Sørås Valand, fra Landslaget for Norskundervisning hold også et innlegg om hvilke dilemmaer dette har i undervisningssammenheng.

Henning Torgersen partner og Kristen Elstad partner revisjon i BDO, holdt foredraget:

Lars Fredrik H. Svendsen er Professor i filosofi ved Universitetet i Bergen og filosof i Civita og fikk publikum til reflektere og tenke, samt le med foredraget: Går verden til helvete?

Paneldebattene holdt av Iman Winkelmann fra NOVA Talks, bestod av:
Vegard Einan (regionsdirektør NHO Viken Oslo), Jan Tore Sanner (Stortingsrepresentant for Høyre), Birgitte Jordahl (Seniorrådgiver samfunnspolitikk Tekna, styreleder i Prosperastiftelsen), Elise Waagan (Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet) og Alfred Bjørlo (Stortingsrepresentant for Venstre).

I pausen fikk de besøkende mulighet til å se roboten Freke i pausen. Det var Tønnes Frostad Nygaard, doktorgrad på robotteknologi og forsker fra Forsvarets forskningsinstitutt (FFI), som viste frem roboten og som imponerte tilskuerne.

NOVA Talks er møteplassen for deg som er opptatt av den pågående nærings- og samfunnsutviklingen, og som tror på verdien av innsikt, inspirasjon og nettverk!

Her kan du se vårt neste arrangement

Velkommen!